21.12.2008

Eu si gusturile mele

Nu am mai apucat sa va zic ce filme misto am mai vazut. Si pentru ca dupa cum am mai spus am personalitati cat pentru fiecare zi a saptamanii doua din cele mai faine din ultima luna se afla la poli opusi.

1. Primul e Zeitgeist. Il puteti vedea si aici.


Filmul e un documentar urmarind 3 teme: religia, politica si economia. Cea mai interesanta parte pentru mine a fost cea a religiei secondata de politica. Economia nu m-a pasionat niciodata insa daca a reusit sa ma tina pe mine cu ochii beliti in calculator inseamna ca e interesant si pentru neavizati.

Filmul convinge. Convinge un crestin pentru 2 ore sa fie ateu. Accent pe 2 ore. Urmarind miturile legate de Dumnezeu, de Iisus din principalele civilizatii antice, autorul aduce argumente solide in favoarea existentei Soarelui ca Dumnezeu (idee pe care deja o aveam de la Carlin). Acum nu aruncati cu rosii in mine si strigati blasfemie. Totul e foarte bine pus la punct, iar comparatiile sunt socante si reusesc sa-ti zdruncine rotitele alea prafuite. Nu prea sunt cu teoria conspiratiei si nici nu cred ca traiesc in Matrix. Cred doar ca oamenii trebui sa gandeasca pentru ei insisi. Iar cu Zeitgeist ai aceasta libertate.

Cea de-a doua parte este legata de lucruri care pentru majoritatea ar trebui sa fie deja cunoscute. Daca nu sunt, e timpul sa mai vedeti si voi ce se intampla in afara cutiutei voastre date cu var lavabil. Terorism, razboaie, dezinformare toate sunt dezbatute succint si argumentat. Again, iti lasa spatiul in care te poti retrage si judeca. Terorismul ca unealta a manipularii e o idee mai veche insa debutul implantarii cu cipuri m-a facut sa-mi scap tigara din coltul gurii.

Ultima parte continuata in Addendum (pe care-l puteti vedea aici). aduce in discutie mai vechi motiv al discordiei: banii!Iti ofera un plus de cunostiinte cu privire la criza la Banca Federala si la alte lucruri pe care trebuie sa le intelegi pentru a stii de ce dracu ai nevoie de hartiile alea verzi.

Rilli now: just watch it.

2. Twilight.

Asta in principiu e un film pentru gagici. Am intalnit si baieti incantati de el asa ca poate ma insel. Pe scurt: o poveste de dragoste dintre o adolescenta si un vampir. Suna tamp, sunt constienta de asta. Povestea insa nu e una construit clasic, ci lent si credibil de te unge pe sufletel. Fata rece si in lumea ei se duce la taica-su si il intalneste pe noul ei coleg de laborator, care ulterior se dovedeste a fi un vampir. Iar suna penibil. Romantic, bun pentru nopti insomniace si la fel ca si Zeitgeist te convinge, in cazul de fata pentru 2 ore ca inca e posibil sa iubesti. Robert Pattinson e superb de-ti curge baluta pe tastatura.

Soundtrack genial! Recomand: Eyes on Fire - Blue Foundation, Let me sign - R. Pattinson si cea de mai jos.

Leia Mais

16.12.2008

I am za Grinch

Peste tot e Craciun. Afara sunt 0 grade, mocirla si oameni tristi, dar peste tot vezi luminite si panouri care de care mai frumos decorate sa te atraga sa-ti cheltui salariul pe nimicuri pe oameni pe care nu o sa-i mai vezi pana la Craciunul viitor. I fuckin hate Christmas! Si nu-mi era de ajuns ca mi s-a postat ditami bradul fix la Universitate sa-l vad in fiecare seara cand ma intorc din ratacirile mele, si ca au decorat copacii toti cu beculete kitchoase, si ca la metrou se aud colinde..si vai! surpriza inca un brad de Craciun s-a tampit si online-ul.

Pe jumatate din site-uri ninge! Mai apare cate un spiridus cu verdele lui de voma de-ti mai oripileaza un pic privirea, si mosi craciuni si reni si blabla. Gimme a break! De vreo saptamana incoa si pe bloguri ninge. Nici macar blogurile nu-mi raman pure si neatinse de "spiritul miraculos". Ce aveti oameni buni? Nici afara nu ninge si pe ecranul meu cad fulgi si iar fulgi si iar fulgi de mai citesc cate un "imi bag p...a!", dar ooo vai se mai rataceste cate un micut intre u si l. Singurul meu coltisor neatins o sa fie in curand toaleta, daca nu plaseaza Irina o lumanarica ingeras si pe acolo.

E ca si cu indragostitii in public. Da...suntem fericiti pentru voi cand va zvarcoliti pe langa bara de la metrou si da, ce frumoasa e dragostea, dar mai pastrati-o si pentru voi. Same with Christmas.

I hate Christmas!

Leia Mais

15.12.2008

Once upon a december

Am vazut acum vreo 10 ani desenul asta animat, fix de Craciun. Mirosea a brad, a zapada si a colinde. Acum are o cu totul alta semnificatie. For the old times sake: Anastasia-Once upon a December.

Leia Mais

11.12.2008

Dormeau adanc sicriele de plumb

Alter: Si de ce e atat de minunat sa scrii?
Ego: Acolo esti acasa. Cand tasneste in simboluri negre veninul, freamatul si simti ca esti singurul om de pe pamant. Esti tu si un pix si restul nu mai conteaza. Piere pana si somnul si zgomotul surd al timpului care se rostogoleste ca un gat de gaina abia taiat.
Alter: Si ce se intampla daca nu mai scrii?
Ego: Dormeau adanc sicriele de plumb...
Alter: Patetic.
Ego: Viata dispare. Poti sa-ti imaginezi cum dispare viata?
Alter: Nu.
Ego: Esti un copil fara amintiri. Le creezi utopic si ti le insusesti. Iti pulseaza tot ce credeai ca a murit, iar incantarea aceea pe care ai simtit-o cand ai vazut prima ninsoare...Incantarea aceea e iarasi mar verde.
Alter: E iarna. Merele nu mai sunt verzi. Sunt de import.


Leia Mais