08.05.2008

Cafeneaua Actorilor



Cred ca cei care mi-au citit blogul stiu deja ca sunt fana Cafeneaua Actorilor. Azi in timp ce infulecam o salata Act 3 stateam iar si ma gandeam la genialitatea tipului din spatele acestui pub.

Stand io asa cu bucata de paine intr-o mana ma intrebam cam care e targetul acestui pub. La o masa erau doi tipi imbracati la costum de peste 40 de ani, vorbind afacereza in timp ce unu schita pe o foaie vreun plan ingenios de marketing. In spatele lor o tipa blonda cu un sirag de perle la gat, machiata discret doar pentru a-si masca cei aproape 30 de ani si cu barbia sus aratandu-si superioritatea. Langa mine, doi nemti se chinuiau sa-i explice chelneritei ca vreau bere draft. In spate doua hippies de 20 de ani luate la un loc, cu cate o bere in fata, injurand chelnerita. Inca vreo doua cupluri cuminti si indragostite. Cate un cap de emo din cand in cand, spargandu-se in figuri si fata mea psihotica, asteptand ca vreunul sa se impiedice si sa cada in freza lui tepoasa. Plus o masa de barbati ochind "bucatile bune" din restaurant plasati langa cea a Cristinei Cioran. Ce au oamenii astia in comun?

Varsta: daca poti numi cei intre 13 si 60 de ani target!
Venit: de la 150 de euro pana la 2000.
Studii: analfabeti, fara liceu, masteranzi, doctoranzi...un mix/ varza dezorientant/a.

Mult timp m-am intrebat de ce e tot timpul full in cafenea cand la o prima vedere toti venim din din alta poveste. Mancarea e geniala, recunosc, insa serviciul lasa de multe ori de dorit(except the gay waiters). Te duci pentru ca e un brand bazat pe relaxare, destindere, voie buna, dar mai mult de atat primeaza denumirea si anume cuvantul cheie: actor. Suntem uniti de ideea de actor. Suna bine: locul unde se intalneaua actorii, artistii, boemii, visatorii, creatorii de trenduri...aspiri sa fi ca ei, sa le furi din personalitate, din tot ceea ce reprezinta ei: modele, figuri de neatins, vieti traite la maximul artistic. Sunt chiar curioasa daca mitul asta ca actorii sunt cei care o frecventau pe timpuri e chiar adevarat.

Asa ca data viitoare ma inarmez iar cu fata mea de VIP, scot fumul pe nari ca o cool ce sunt si comand o salata Act 5 poate poate primesc si aplauze:D

0 comentarii: