28.07.2008

American History X

Un film pe care-l recomand din toata inima si care abordeaza o tema mult mai complexa decat ce as putea eu sa cuprind in aceasta pagina de blog. Suntem mai aproape de America decat credeam:D Iar ura rasfranta asupra a ceea ce e diferit de noi, pe care intr-adevar numai Hitler a dus-o la apogeul satanic, e in fiecare, indiferent de cata toleranta afiseaza unii.

Natura umana va fi mereu inclinata spre imitatia lucrurilor negative, iar grupurile se formeaza de la o idee violenta la baza, ca sa nu mai zic ca manipularea e la loc de cinste.

E dezolant (inca sunt sub efectul filmului) sa stii ca nu dispare, indiferent de cate miscari hippie or sa mai aiba loc, indiferent de numarul de mesaje publicitare cu care ne bombardeaza Amnesty. Problema rasiala e o problema soptita, un subiect tabu despre care ne e frica sa vorbim tocmai pentru ca oricand putem declansa ura, tinuta inchisa datorita cenzurii, sub pretextul unei tolerante false. In definitiv nu e decat o forma fara fond.

Ce mi s-a parut cel mai trist la American History X e ca spre deosebire de altele la care iti spui e doar un film, everything ends happy si rasufli usurat ca s-a terminat impactul psihologic, aici ramai doar cu o grimasa, because it never ends...

1 comentarii:

Anonim spunea...

un film,intr-adevar,extraordinar