02.11.2008

Am lipici la misogini

In conditiile in care 18 ani am locuit cu misoginul de taica-miu, apoi mi-am tras un prieten cel mai bun, ce isi manifesta la fiecare 5 secunde superioritatea fata de specia feminina si apoi am nimerit intr-o firma preponderent masculina (acum nu mai e cazul ca au cam fugit)m-am educat sa fiu tot timpul en garde, sa fiu orice mai putin pretioasa, fragila si dulce. Pana cand mi-am dat eu seama ca lupta asta pe care o dadeam zilnic nu-si avea rostul. Nu zic ca acum nu mai raspund intepaturilor sau atacurilor, diferenta e ca o fac in gluma, fata de vremurile sumbre ale adolescentei mele cand trebuia sa ma cert ca femeile nu sunt numai de bibelou si ca barbatii s-au impus prima data prin Epoca de piatra prin simplul fapt ca erau niste brute.

E ca si in cazul oamenilor destepti. Dintotdeauna s-a zis ca oamenii destepti sunt modesti, ca ei nu simt nevoia sa se manifeste si stau la locul lor umili. Ei, ideea e ca oamenii destepti nu se manifesta pentru ca din contra sunt de fapt si de drept cam aroganti. Omul destept e constient de valoarea lui, simpatizeaza cu cei mediocrii care se chinuie si detesta prostii fuduli, incapabili sa vada unde le este locul in lantul trofic social. Un om destept nu ridica aproape niciodata vocea pentru a se impune, nu incearca sa epateze si aduce argumente pertinente de fiecare data, fara nervii de rigoare in cazul unui conflict, pe care va incerca oricum sa-l evite pana in ultimul moment.

Cam asa e si cu barbatii misogini si femeile. In clipa in care se trezeste cate una ca noi suntem destepte, frumoase si devreme acasa, mie personal imi vine s-o dau cu capul de ceva. Trecand peste glumitele de rigoare cu barbatii este porci, exista momentele acelea de seriozitate cand aud cate o individa laudandu-se cu cat de independenta sunt eu si cat de mult creier salasluieste in interiorul cutiei asteia de carton, exact atunci cand nu e cazul sa mentioneze acest lucru, incat imi vine sa ma duc direct la tata si sa dau mana cu el.

In momentul in care femeile nu vor mai simti nevoia sa fie egale cu barbatii, inseamna ca de fapt sunt. Vrem sa fim egale, inseamna de fapt si de drept ca recunoasteti ca nu suntem.

Dupa parerea mea "umila", trebuie doar te cunosti foarte bine, sa stii de ceea ce esti capabila si de ceea ce ai facut pana acum in sensul asta. Cu cat te educi mai mult, cu cat te axezi pe dezvoltarea ta ca si om, nu pentru a le tine piept idiotilor de pe lumea asta, ci pentru respectul de sine, cu atat nu le vei da apa la moara misoginilor.

Postul a pornit de la videocilpul asta:

4 comentarii:

Anonim spunea...

Da!... pana la un punct.
Eu nu imi doresc sa fiu egala cu barbatii. Pentru ce sa ma trimita in mina, pentru ce sa trebuiasca sa deschid borcane, pentru ce sa iau bataie in trafic cand pot pur si simplu sa zambesc frumos si sa dau gratios din umeri?

"Sa nu dam apa la moara misoginilor"... hmm... Nu as putea renunta nici la asta... din simplul fapt ca imi place la nebunie cum se rostogolesc si se chinuie in cautarea "acelei" replici care sa ma faca pe mine sau pe tine, sau pe orice femeie inferioara.

Si imi place sa le dau apa la moara, pentru ca vorba aia...sunt si ei o specie... si nu ar putea exista fara noi. ;))

alexandrutunaru spunea...

eu iti ziceam chestiile astea cand tu te chinuiai sa imi demonstrezi ca esti aproape la fel de desteapta ca mine.

Tina spunea...

@irina te bati cu morile de vant:P Plus ca la faza cu mina exsta un filmulet pe care nu l-am vazut pana la capat cu Charilize Theron, al carui nume acum imi scapa care intr-adevar vroia sa lucreze in mina si datorita prejudecatilor nu era lasata sa-si faca treaba si era intr-un fel sau altul hartuita sexual.
@alex cine e mai destept cedeaza. for general info eu am cedat.

Anonim spunea...

WOMEN are di enemy...

FEMEILE SUNT NISTE CREATURI DIABOLICE... ne framanta sufletul cu minciunile lor, ne sfasie fiecare vis prin interferentele in viata noastra, ne opresc respiratia cu o atingere si apoi ne lasa sa ne chinuim...

NISTE VRAJITOARE FRATE... MERITA SA ARDA PE RUG TOATE...


si cu toate astea...
I STILL LOVE / ADORE / WORSHIP my enemy!