13.05.2008

Criticilor mei

Tin sa precizez de la bun inceput ca-mi place critica. Vreau de fiecare data feedback si apreciez sa mi se zica verde in fata. Asta ca sa nu intelegeti gresit ce urmeaza sa scriu eu aici.

Orice blogger stie cat de greu se scrie un post. Cel putin eu stau pe ganduri relativ mult inainte sa-i dau postare: e prea lung, sigur are o greseala gramaticala, suna penibil, prea multe patetisme etc. Si de cele mai multe ori ajung la concluzia finala: imi bag picioarele! Il public.

Si apoi astepti...constient fiind ca o sa existe macar o persoana care poate ca nu o sa-ti spuna in comment, ci pe mess unul din gandurile tale negre de dinaintea publicarii si o sa incerci sa te scuzi sau sa dai explicatii (sarace in argumente) pentru care ai scris ceea ce ai scris.

Cu totii scriem pentru ca vrem sa fim apreciati, adulati, sa ne fie ridicata in slavi inteligenta:)), cu toate ca tendinta generala e sa cauti mai intai greselile intr-un post, doar pentru a-ti mangaia propiul ego si apoi sa vezi partea buna.

Blogul nostru e parte din noi, e lumea noastra si de fiecare data cand ne-o invadeaza cineva ne simtim initial amenintati. Adevarul e ca e usor sa pui clipuri, sa dai poze sau orice alta forma impersonala, dar cand e vorba de un post subiectiv pana in maduva oaselor, gluma se ingroasa. Iar cand dam commenturi e aceeasi teama. Pentru ca ne-am creat o identitate, un brand si orice comment e in conformitate cu el. Cand cineva ne ataca commentul, ne ataca universul nostru mic si calduros.

Si daca va uitati pe bloguri, cei care detin un blog sunt mult mai rezervati in critici sau macar sunt mai bine argumentate decat cele ale non-blogerrilor. Vesnica problema raman insa anonimii. Omuletii astia sunt "sub nivelul marii". E prea simplu sa arunci cuvinte stiind ca nimeni nu te poate ataca personal. Stai relaxat sub frumoasa ta anonimitate ca nimeni nu-ti poate face nimic. Cand te adresezi unui anonim, simti ca te adresezi vidului. Sau cel putin eu asta simt. Si stau si ma intreb cum naiba poti sa fi atat de frustrat, complexat, speriat etc. incat sa te dai anonim? Macar creaza-ti o falsa identitate sa stim si noi ca vorbim cu "ice man", "baby girl" or smth.

In definitiv e usor sa-i critici pe altii, dar prea greu sa scrii ceva de valoare.

9 comentarii:

iulian zaharia spunea...

mumulean, glas cu durere...

Anonim spunea...

ingrozitor, patetic, penibil, prea lung, naiv, stupid.
anonim

Anonim spunea...

Ce ma? Te oftici?

Anonim spunea...

celalalt anonim e proooost! :))

Tina spunea...

@ultimul anonim:=))lasa-l sa se manifeste ca si el e om:D
@anonimul: interesant...te-ai articulat. in sfarsit iti creezi o identitate. o sa fi recunoscut drept anonim. bravo mai!cat despre oftica...:))a trecut perioada gradinitei pentru mine. tu te oftici? ohhh...

Anonim spunea...

De la AA [Asociatia Anonimilor] : rog anonimii sa se intoarca in programul nostru! Nu mai comentati off topic. Saraca fara doreste commenturi care chiar au legatura cu post`ul. Feedback oameni!

PENIBIL DOM`LE! PENIBIL! :))

Pt. Anonimul: esti prost bah! Pe bune! Nu mai are rost sa folosesc subtilitati ca esti prea de kkt k sa te mai prinzi! Vezi ca stiu cine esti si daca nu te duci sa fuck yourself o sa aranjez personal pe cineva sa o faca pt tine...si crede-ma ca nu o sa-ti placa!

Toate astea fiind spuse: Pace pe Pamant. Dragutz post Tinutz!

THE END! That`s all folks!

Anonim spunea...

aaa...si pentru ANONIM: stiu si tu cine esti si stiu si unde locuiesti si stiu...stiu TOT!
I am Jesus! Beware!

Tina spunea...

pentru anonimul numarul 3( ma ia durerea de cap de la atatia anonimi): ma bucur ca ti-a placut postul. ma straduiesc si io p aci. cat despre felul in care-l ataci pe "anonimul": calm down. si daca esti iisus: transforma sticla aia de pepsi intr-una de jack:D

Anonim spunea...

Jesus says: Floricik floricik [I am Jesus deci stiu ca ti se spune ashea...stiu TOT! Daca o sa mergi pe panta asta te asigur ca ajungi la al`de jos!
Hai sa ramanem la Pepsi! Daca vrei sa-ti demonstrez ca-s Jesus pot sa fac sa dispara tot Pepsi`ul din sticla :D