01.08.2008

Metroul

Ora 11. Metroul vantura capete obosite. "Atentie, se inchid usile". Metroul e precum viata. Esti obligat sa intrii in ea si imediat se inchid usile in spatele tau. Si stand cu ochii pierduti undeva pe geam, vezi cum totul se perinda si inauntru toti stau nemiscati si tristi ignorand miscarea dinafara. Nici nu-ti dai seama cand ai ajuns la urmatoarea statie. Unii coboara, altii se urca...Tu doar astepti. Si o ia iar din loc. Iti privesti reflectia in timp ce iar afara schimbarea se petrece in viteza si nu reusesti sa deslusesti mai nimic. Alta statie. Cand dracu am ajuns si la asta? Acelasi mecanism de urcare si iesire. Parca iti pare rau ca a coborat tipul dragut de langa tine. Incepusesi sa te atasezi de el. Eh...mai e pana cand ajungi la destinatie. Sigur o sa mai fie unul. Coboara si femeia cu privire blanda din colt care s-a uitat cu melancolie la tine pana acum. Nu-ti pasa. Alte ziduri, alte statii. Se goleste treptat si nu-ti poti ascunde mirarea ca esti singur. Iar viteza...te simti din ce in ce mai obosit. Nici nu te mai uiti la imaginile fugitive de pe geam. Tii capul in jos si astepti statia ta. Nu ai vrea sa uiti iar sa cobori. Ai mai patit-o si e frustrant sa gresesti statia. Gata...S-a terminat. Mai ramane sa-ti intinzi capul pe perna...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Undeva intre statii, tot timpul. Acolo e locul. Am vazut asta parca intr-un film. Oricat e obosit ai fi, daca reusesti sa identifici locul ala... doar sa-l zaresti, sa stii ca e acolo, sa stii ca la un momentdat o sa traga cineva semnalul de alarma si poti sa cobori...

Din pacate am bagat de seama dupa ce s-a tras semnalul de alarma si metroul aiurea din nou... cu mine pe scaun.

M-am trezit la Pipera si mi-a zis unu' imbracat in albastru, cu un zambet laarg pe fatza si cu o cheie franceza in mana stanga... "Hai, e a treia oara cand ajungi azi in depou. Du-te de dormi..."

Apoi m-am trezit.

Nu era metrou, era autobuzul 331.
Dar locul ala dintre statii este acolo... trebuie doar sa te prinzi cand s-a tras semnalul de alarma...

Nicio privire blajina la destinatie... numai intre statii.

Tina spunea...

hmm...din pacate nu poti sa cobori intre statii. Te lovesti de un zid. De asta trebuie sa stii cand sa cobori si cand sa mergi mai departe. Niciodata nu se poate intre statii.Cat despre dormitul pe parcursul a 3 ture de autobuz...=)) numai tu puteai!

Anonim spunea...

eh... tocmai de asta nu cobor niciodata intre statii... cand nu dormi vezi tot timpul zidul... ti-l pun acolo toti care spun ca "nu se poate" care iti zic ca "ai sa te lovesti"... zgomot, sau daca vrei... parerile altora... ala e zidul.

Ar fi de vis sa stii ca nu trebuie neaparat sa ajungi la statia urmatoare, ca femeia cu privirea blanda este acolo fiindca i-ai zambit, poate, ca ai privit-o cald chiar fara sa iti dai seama. Privirea aia blanda este si copilul tau, poate tu esti cauza.

Statiile sunt marea problema ... acolo e fiecare cu p...da ma-sii, se duc care incotro, nu mai au timp sa vada dincolo de zid (nici macar aia putini care reuseau sa o faca pe drum).

Cat timp esti pe drum... esti safe. Este si tipul dragutz langa tine... numai daca nu ai astepta statia... and did smth... Cum ar fi?

Anonim spunea...

"precum viata". mai ramanea sa transformi fiecare metafora in comparatie si intelegeam si noi, aia mici si prosti care nu inteleg o alegorie fara sa o explici. ideea e misto, desi aia cu trenul care opreste in statiile vietii...

Anonim spunea...

Se goleste si ramai singura, zici? Pai ce, stai in Pipera? :))

Anonim spunea...

ba tina nu e chiar asa ma. nu se inchid usile in spatele tau. cel putin nu in romania. http://www.youtube.com/watch?v=jIrWg5-vuYo&feature=related