02.04.2008

Ura de sine

Anorexia reprezinta o boala caracterizata prin scadere in greutate datorata imaginii de sine distorsionate si care se manifeste prin frica exarcebata de a lua in greutate. Cei care sufera de aceasta boala tind sa-si tina sub control greutatea permanent prin infometare, eliminarea alimentelor prin voma, exercitiu fizic excesiv, sau pastile de slabit.

Bulimia este boala caracterizata prin episoade de mancat excesiv urmate de eliminare prin voma. Persoanele bulimice sufera de sentimentul de vina pentru faptul ca au mancat,depresie si auto-condamnare de care nu pot scapa decat dupa ce au luat pastile diuretice sau orice alta forma prin care pot da afara ce au mancat.

Mai jos sunt cateva reclame care din punctul meu de vedere se muleaza cel mai bine pe target si anume tinerele intre 15 si 30 de ani, lipsite de increderea in sine, care nici macar nu sunt constiente de problema lor si considera normala atitudinea pe care o au fata de sine. Majoritatea femeilor au trecut printr-un episod de tulburare a alimentatiei, mai ales in perioada adolescentei.

Prima reclama este una conceptuala si se poate aplica pentru amandoua bolile, desi din punctul meu de vedere ar fi trebuit o imagine mai socanta a transformarii marului.



Amandoua pornesc de la acelasi insight si anume imaginea distorsionata a sinelui insa cea de-a doua e mult mai reusita.



9 comentarii:

Valy spunea...

eu zic sa ascultati melodia aia cu I LIKE BIG BUTS AND I CANNOT LIE ...

Anonim spunea...

"Fat bottomed girls makes the rocking world go round"...

N-am cunoscut pe cineva pana acum... nu stiu cum as reactiona...

Daca as fi scris commentul asta inainte sa vad spoturile as fi zis cum zic de obicei... "Nu MI-E MILA de oamenii care se pot ajuta singuri si nu incearca!!! Mila i-ar jigni si i-ar afunda si mai mult - Mai bine ii injuri, le dai un shut in cur sau in vintre, dupa caz, si le arati o cale. Daca o aleg... ii ajuti... ii tzii de mana cat poti".

NU pot. Nu pot sa-mi ascund... mi-e mila. Nu stiu cum as reactiona... nu cred ca as sti ce sa spun. Si nu as putea sa tac.

Spoturile? GOD... primul mi-a ridicat parul pe spinare... Este un copil... nu are mai mult de 12 ani.

"Being thin and not eating are signs of true will power and success!!!"

Partea trista este ca va impresiona ... babe sclerozate care se uita la telenovele si va umple buzunarele publicitarilor care au contractat campania. Cat de eficienta a fost / este campania? Asta chiar as vrea sa aflu.

Iti ramane in minte... te patrunde pana in oase... vocea unui copil de 12 ani: "You can never be too thin..."

Tina, would you have a burger or a Jack...Daniel's Jack? :)

The Queen - Fat bottomed girls :)

Freddy was half right.

Valy spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Valy spunea...

true .... true ... dar sa nu uitam ca totul porneste de la cum ne facem standardele despre frumusete ... si cine seteaza aceste standarde si ne da la dispozitie mi si mi de exemple ?? THE INTERNET :P

Tina spunea...

@floppy Nu stiu cat de eficienta a fost campania tinand cont ca sondajele indica ca 1% din femei sufera de anorexie si circa 3% de bulimie. In plus 1 din 10 femei afectate de aceste boli moare din cauza infometarii sau de o complicatie medicala survenita din cauza acestora, pozitionandandu-le pe primul loc ca rata a deceslui datorate unei boli psihiatrice.
Nu prea am inteles faza cu burgerul si jack-ul...Fii mai explicit.
@vali una din cele mai tari campanii ever, apropo de standardele de frumusete introducing DOVE:
http://www.youtube.com/watch?v=JaH4y6ZjSfE&feature=related

Tina spunea...

*decesului datorat. ca sa nu creada nimeni ca-s analfabeta.

Anonim spunea...

Corpolente nancy si linda, yummy :)) Ma duc sa mananc un mar :D:D

I wanna be a tiny apple, i do i do --> si aku vine ecoul {din filmul peter pan} i do believe in fairy tales, i do i do :(

alexandrutunaru spunea...

deces cauzat ;) tot ca sa nu creada lumea... :D

Tina spunea...

of ce m-as face fara tine tunaru? hmm...i guess i'll be just fine!!!