27.01.2008

Status-ul si wc-urile

Continuand cu obsesia mea pentru spatiul virtual si implicit pentru messenger azi m-am decis sa scriu despre alt element al acestuia. Status-ul. Status-ul este o stare, o conditie sau o situatie conform definitiei din wikipedia. Ce reprezinta status-ul in cadrul messenger-ului? O reflectare a vietii tale cotidiene.

Azi stand pe invisible asa cum fac de obicei pentru ca dependenta isi spune cuvantul si nu pot domle' sa ma lipsesc de capul vesel de jos din bara de instrumente am vazut un alt status. WC!:))) In curand o sa ajungem sa distingem mai multe stari si in cadrul acestui status, poate ceva de genul: ma pis, ma cac, ma pis mult, ma cac moale, ma pis incolor, ma cac pluta, dracu mai stie:) Daca am ajuns sa punem la status cand mergem la toaleta nimic nu m-ar mai mira. Ideea e ca status-ul asta e modalitatea principala prin care comunicam pe mess, iar in cazul de fata omuletul era atat de asaltat de id-uri ca a trebuit sa scrie la status ca se duce la wc ca lumea sa nu-l mai deranjeze. Sau cel putin asta mi-a transmis mie. Poate oricand sa ma contrazica:P

Discutam acum cateva zile la o tigara ca de ce lumea mai intra pe mess daca tot isi pune la status DND sau invat...sau fuck off? De ce intra daca nu vor sa vorbeasca cu nimeni? Si nimeni nu stia sa dea un raspuns sigur. Poate ca status-ul de pe mess ar trebui inclus intr-o carte de psihologie ca din punctul meu de vedere chiar merita sa fie studiat. Tot timpul status-urile astea mai au ceva...ba un sad emoticon, ba o melodie. De ce domle? Pentru ca vrem sa stie lumea care e starea noastra de spirit. Vrem ca atunci cand avem un fuck off la status sa se trezeasca cineva care sa ne intrebe ce am patit, ce avem azi, vrem sa ne simtim apreciati si sa ni se acorde atentie chiar daca e intr-un mod patetic cum este status-ul.

Daca esti atent la status-ul unei persoane stii cam tot ce i s-a intamplat in ziua aia, daca a fost una happy sau nu, de cate ori a mancat si cate ore a invatat sau a fost plecat. Vorba ceea: totul este comunicare. Un amic se intreba de ce domle scriu unii: andreea da buzz cand intrii, de ce nu-i lasa pe private? Pai altfel cum sa-i aratam persoanei respective ce importanta e, ca deh...apare la status-ul nostru si in al doilea rand pentru ca le aratam celorlalti ca trebuie sa mai munceasca pentru a ajunge sa fie bagati acolo...in propozitia aia de 5 cuvinte.

Fenomenul status e genial! Pentru ca acolo in cele 5 cuvinte esti tu...e personalitatea ta insirata in font negru, e un fel de diary prescurtat, o modalitate mai ciunga de a spune ce simtim si de a cere intr-un fel sau altul ajutorul celorlalti. Viitorul meu status... http://www.deloc-gri.blogspot.com/.

6 comentarii:

Unknown spunea...

true, true!

ai incercat vreodata sa porti o discutie cu cineva numai prin status? sa vezi cum ii intriga pe ceilalti crampeiele de discutie pe care le percep? ;)

Tina spunea...

:))) am purtat intr-adevar o discutie prin status-uri. Mai rau de atata nu cred ca se poate:))) si da...normal ca ceilalti sunt intrigati si mai mult de atat unii au fost enervati ca la o adica ce cool suntem noi ca vorbim prin status-uri:P

alexandrutunaru spunea...

"sa ajungem sa distingem mai multe stari si in cadrul acestui status, poate ceva de genul: ma pis, ma cac, ma pis mult, ma cac moale, ma pis incolor, ma cac pluta, dracu mai stie:)" treaba asta e la fel de naspa ca statusu lu ala cu "wc" :D

Anonim spunea...

Mdea. Interesant post. Desi dai impresia ca scrii de dragul de a posta ceva de multe ori, nu pot sa neg calitatea posturilor si o sa continui sa le citesc cu drag. Al tau A.

Tina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tina spunea...

:)pai scriu CU drag cand postez ceva...si o sa incerc in continuare sa-ti ofer posturi de calitate cat ma tine capsoru, al meu A. Ar fi fain sa stiu si cine imi va citi in continuare blogu:P