09.02.2008

M-am ramolit

Cred ca ma ramolesc. Stii cand iti ajunge cutitu la os? Cand esti varza, muci, terminat si de abia te mai tarasti pe asfalt si fugi de parca ai avea atarnate doua bile de fier intre picioare si pari un titirez care tipa doar "scuza-ma, scuza-ma". Ehh...imbatranesc e clar.

Am inceput sa uit si sunt intr-o reverie totala. Altfel cum as putea sa explic cum ieri am simtit oglinda retrovizoare a unei masini fasnindu-mi geaca si n-am auzit motorul. Trezirea Tina ca azi mori! Si ma duc plutind pe norisorul meu.

"E asa aglomerat aci.Unde trebuia sa cobor? unde sunt???"

Cartela? ce am facut cu cartela? Am lasat-o in masinarie.

Sau cum poate sa-ti dea un coleg de suferinta un mp4 si tu sa nu-ti amintesti de ce l-ai lasat pe birou in timp ce el racneste ca esti aeriana. "hmm...nu-mi amintesc de ce l-am lasat acolo..hihi!"

Sefa se uita la mine. "Tema? cartile?" hmm...i don't quite remember..."vi le aduc maine!" Da oare de ce nu le-am facut? blur again.

6 fara un sfert. E din ce in ce mai intuneric in camera de firma. 6 si un sfert? cand s-a facut asa tarziu? Hmm...dupa balele de pe birou cred ca stiu cum a trecut timpul. i think i'm gonna...zzzz...

Aprind o tigara si astept sentinta sefei. E frumos afara si tigara mi s-a aprins repede. Dar oare de ce e flacara asa mare?? Ce tare! hmm...moment blond again. Fuck, trezirea Tina! Your hair is on fire!!!

ora 1 juma...hmm...parca trebuia sa fac ceva...hmm...fuck! job-ul!

"Si ce ai mai facut de cand nu ne-am vazut?" hmm...silence...i don't quite remember. "In ce zi suntem azi?"

"Si cand ai examen Tina? poate vii acasa sa-ti vezi parintii?"...hmm..."Nu stiu."

Si uite asa ma trezesc in fiecare zi intr-o panica totala ca am mai uitat ceva. Examenul de care uitasem il am luni...yupeee! Doamne de ar ploua cu lecitina as deschide gura larg.

De ce scriu ca sufar de amnezie pe blog? hmm..

11 comentarii:

Anonim spunea...

"-Tina, tot n-ai gasit cartela?
-Nici nu stiu daca am mai luat-o cu mine :-??
-Ok...
-Las k'mi cumpar alta --> Ce smart sunt :P"

P.S. Scrie mai rar sormeo k n-apuc sa citesc tot :D:D, stau si balesc in fatza compului, cu tastatura bulita ca deah sa aflu k te-ai ramolit :P:P

Unknown spunea...

unu': Cati?
altu': 5!
unu': Ce 5?
altu': ce cati?

Anonim spunea...

Cine eshti?

Anonim spunea...

Sa uiti…Hmmm…. Un lucru prin esenta, aparent, rau. Nu? Uiti cat e ceasul, esti un zevzec. Sa iti uiti cheia de la masina pe masa cand trebuie sa ajungi din Obor pana in Balta Alba inseamna ca esti un idiot. Sa uiti ca e ziua unui prieten apropiat inseamna ca nu tii la acea persoana. Dar e oare uitarea atat de rea, de nedorita, de ingrata? In prietenie, uneori, cel mai bun lucru este sa uiti. In dragoste, fara sa uiti anumite episoade tampite, injositoare sau rusinoase inseamna sa te auto-condamni la tortura eterna, ciclina, si nebuloasa. Sa te desparti de cineva pe care odata l-ai iubit, insa care ti-a inselat increderea, inseamna simplu sa uiti partile sale bune pe care le-ai adorat in trecut. Ce ne-am face oare fara uitare? Am fi mai buni, mai demni, mai siguri pe noi sau din contra mai tristi, mai insensibili sau mai nepasatori? Fuck life since you can’t forget it. Screw it, let it go, to hell with it.
Iar Tina, gandeste-te o secunda la parintii tai. Nu atat de demult traiau sub comunism, sub opresiune sociala. Socul unei democratii cvasi-functionale a fost poate la fel de mare cu cel pe care l-ai avea daca ai intalni un omulet verde cu antenute rosii fumand un joint pe o banca in fata la Romana, intrebandu-te “So...what’s goin’ on?” A invata e mult mai mult decat a aduna intr-o galeata popper-iana milioane de experiente, reactii, reflectii, amintiri. Din a invata face parte si ingratul mecanism care ne permite sa uitam lucrurile si ideile care nu mai sunt up to date, care nu mai sunt necesare sau care ne fac sa parem ca niste idioti totali in fata celor din jur. Asa ca vezi sa uiti este la fel de important cu a invata.
Your secret admirer :)

Tina spunea...

Nu stiam ca-mi citesc blogul si oameni inteligenti:)) Ai dreptate admiratorule. E foarte important sa uiti...si e usor initial...dar ce te faci cand iti amintesti?

lingurita_in_delir spunea...

Tina da şi spuni astă că io nu inţeleg. Şini îi poppor ista?

Anonim spunea...

De ce naiba ma invata viata lectii pe care cae nu am nici o intentie sa le invat?


Uneori sa-ti amintesti ceva este la fel de involuntar cu a uita ceva. Chiar daca stam si ne chinuim sa ne amintim ceva tot la what the fuck is it??? ajungem. Let’s face it: suntem la mila subconstientului care ne hraneste sau ne pedepseste dupa cum vrea el. Mark Twain spunea ca o treime din viata noastra se reduce la o trai la maxim; restul, la o retrai prin amintiri la maxim. Pe de alta parte, sa-ti amintesti ceva are atuurile sale. Se refera mereu la trecut; nu poti sa schimbi trecutul insa poti invata ceva din experienta pe care ai trait-o si, cel mai important, prin a-ti aminti ceva, realizezi ca cel mai important este sa-ti traiesti viata, de acum incolo, in asa fel incat sa creezi episoade de care sa merite sa-ti amintesti mai tarziu. Mai mult, poti sa te autodisciplinezi in asa fel incat sa-ti amintesti doar ceea ce vrei. In acelasi timp sa-ti amintesti trecutul poate fi extrem de benefic deoarece iti poate alimenta prezentul. Bottomline, in orice caz, suntem la voia intamplarii. Si este la dexteritatea noastra daca vrem sa folosim asta in avantajul nostru sau nu. Te-ai gandit vreodata de ce viata te invata unele lectii tampite pe care nu ai nicio intentie sa le inveti?
Think about it...and let me know :)
Your secret admirer

Tina spunea...

@SA E super funny ca ma intrebi asta...pentru ca ma intrebam si eu zilele astea exact acelasi lucru. Acum depinde ce intelegi prin tampite. Cand spun tampite eu ma gandesc la lectii care efectiv te tampesc:P Poate e mai bine ca ne invata asta...ajungem si noi mai tampi si implicit mai fericiti.Vb ceea: fericiti cei saraci cu duhul...
Traim ca sa invatam perpetuu, nu? Faptul ca viata ne mai da cate o lectie e doar un mod de a nu ne inalta prea mult, de a nu lua everything for granted pentru ca intr-o clipa toate pot disparea. Si atunci cand credem ca totul e in regula, ca suntem macar pe linia de plutire...boom!...viata ne mai arunca cate o lectie peste ochi!:P

Anonim spunea...

Heeii, c tupeu p acest "secret admirer" sa-ti spuna p nume :P:P

Ei sormeo, vezi, mai traieste cineva pt blogu' tau, in afara de mine, of course ;)

Anonim spunea...

Stii asta ar merge intr-o lume in care am take for granted ca “viata” / natura / something are perceptia de bine si rau, de tupeu, ingamfare, dreptate sau altruism. Dar astea sunt valori / nonvalori inventate de mintea umana. Gandeste-te insa ca tot ceea ce noi inventam din punct de vedere moral isi are contraopusul pana si intre oameni. In Siria, Liban sau Arabia Saudita circumscizia feminina este acceptata sau chiar incurajata de societate. Sa nu uitam doua lucruri. 1) Acest procedeu este extrem de dureros insa e menit sa micsoreze placerea feminina datorita ideii seculare ca femeia este inferioara barbatului. Cu toate acestea, traspusa in religie a devenit o practica de common sense. Daca ii vei spune unei femei siriene ca ceea ce face este automutilare (ca dovada ca mii de femei mor an de an in urma acestei proceduri extrem de complicate de altfel) te va scuipa in ochi spunandu-i ca nu ii respecti cultura sau ca n-o intelegi. Si pana la urma ar avea dreptate. Chiar nu o intelegi, pentru ca lumea din care face parte este cladita pe alte tipuri de morala decat cele cu care suntem noi obisnuiti. Sa ne gandim la alte exemple: homosexualii, martorii lui Iehova, societatile matriarhale (cele in care pentru a te casatori trebuie sa aduci ofrande unchiului femeii pe care o iubesti pentru a cumpara acest suflet). Intotdeauna vei gasi oameni care sa argumenteze pro sau contra fara a sti cui sa-i dai dreptatea absoluta. Toate aceste exemple ne arata cat de relativa e lumea in care traim, si prin urmare, viata pe care o avem. Si atunci a arunca o lectie peste ochi nu isi mai gaseste aceeasi validare in conditiile in care o lectie pentru mine nu ar avea acelasi impact daca ti-ar fi data tie si invers. Si sa nu uitam ca o lectie poate fi numita astfel doar daca ai ceva de invatat. Gandeste-te de exemplu la cei aproximativ 15 persoane din cauza unor caramizi care pur si simplu le-a cazut in cap. Ce au invatat acesti oameni din asta? Nu vom sti niciodata. La fel cum, nu vom sti niciodata care sunt adevaratele lectii, valori sau sentimente. Pentru ca toate sunt, la un moment dat, inventate de societate.
Secret Admirer (SA for further reference)

Anonim spunea...

Mr.Dude Admirator Secret! WTF?! De la o blonda catre un geniu: take a chill pill, respira, citeste o revista idioata [care mai ucide din neuroni], asculta o piesa de Britney sau Paris si poate poate o sa reusesti sa comunici mai bine cu muritorii de rand...hai ca poti! I know it! :P