13.02.2008

Nu mai vreau sa fug!

Pierd atata timp cautand locul acela de stat cu capul in maini...nimic. Imi caut raiul. Poate ar trebui sa dau anunt in ziar la pierderi sau la disparitii: paradis pierdut, ultima oara cand a fost vazut era imbracat in liniste, aducea cu un copil, insa poate lua diferite infatisari. Semne distinctive: era a meu...

Uneori ma simt un pic satanista cand ma gandesc la rai...adica mi-ar placea sa fu lasata in pace si sa petrec o eternitate singura cuc. Macar asa nu m-as mai enerva si nu as mai simtii nevoia de tranchilizante (eventual cele date cailor) la fiecare 5 minute. Ascult plain white t's din nou si visez la locul pe care il tot descriu baietii astia. Locul tineretii vesnice, unde nu te cunoaste nimeni si in vazul tuturor esti ascuns. Cineva demult, demult de tot imi zicea de o povestire de a lui Eliade unde era un astfel de loc, un loc in care sa traiesti asa cum vrei tu, sa faci ce vrei tu, sa te plimbi forever. Uite asta da paradis: locul unde nu e nevoie sa fugi vreodata.

E ciudat ce forme a mai luat paradisul in zilele noastre: patul dupa o zi lunga, munti de ciocolata intr-o cura de slabire, sex dupa abstinenta (hai sa zicem 4 luni:P ), alcool, crack, etc. Asta ar fi bun de sondaj: dupa tot cacatul (the so called viata) cum vezi raiul? Ce culoare mai au florile din Gradina Edenului? Le-ai mai udat?

Tot imi repetam inainte: paradisul e in tine. Dar ajungi la punctul ala in care iti vine sa te pui in mijlocul strazii si sa tipi in sus ca un copil razgaiat: da da-mi dracului o data paradisul! Copii vin din rai, ei il vad inainte sa fie vomitati afara de partea aceea a corpului. Asa ca data viitoare ma pun dracului cu curu pe asfalt langa Impinge tava si tip din totii ranunchii ca un Eminescu patetic si penibil ce sunt: mai naste-ma o data!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu te-ai obisnuit ca paradisul ala pierdut pe care il cauti cu atata inocenta in post`ul asta nu mai exista?! S-a terminat. De ce sa te mai nasti odata? Ca sa treci prin iad, sa arzi in flacarile lui, sa iesi in genunchi si cu o ultima suflare, tarandu`te pe podeaua murdara, calcata in picioare de multime nepasatoare si indiferenta sa strigi [sa strig]:Imi bag picioarele! Ma duc jos de data asta!
Cred ca ai dreptate...lipseste alcool`ul! :))

Tina spunea...

okay...u have issues! bre...io nu ma duc in iad nu ma auzi? Io ma intorc in rai! Iti trimit o vedere de acolo ceva ca sa vezi si tu some happy shit, u little depressed psycho!

Anonim spunea...

Me depressed pshycho? Dude! Facand comparatie intre posturi tu clar esti aia sinucigasa si io`s aia care vede lumina zilei cat de cat.
Ipotetic vorbind [sau foarte probabil], eu ajung in Iad si tu in Rai, locul pe care l-ai descris tu, singuratatea din el, o eternitate cu gandurile tale si nimic mai mult pare mai iad decat ... nevermind ... sa zicem iadul meu. Acum hai sa tipam Emineasca mica ce esti! Naste`ma din nou!

Unknown spunea...

... cateodata luam lucrurile ca atare si nu le vedem importanta decat atunci cand le pierdem...

e greu si-n acelasi timp simplu sa ne uitam mai bine la ce avem in fata ochilor, nu pentru ca s-ar putea sa gasim ceva in plus, ceva ce ne-a scapat de fiecare data cand ne-am uitat... ci e posibil ca acela sa ne fie paradisul, pe care il pierdem si nu-l mai putem recupera... (daca vrei, asemeni copilariei...)

sau

trebuie sa trecem prin anumite evenimente din care sa "invatam" ceva pentru viitorul mai mult sau mai putin indepartat...

zambeste, nu-i greu :)

Anonim spunea...

"paradisul pe care il pierdem si nu-l mai putem recupera"...adevarat. nu-l mai putem recupera. poti sa zambesti cum sa nu dar intrebarea mea este: va dati seama cat de diferit este zambetul acesta fata de cel "pierdut"?
Nota: Puteti sa treceti cu vederea comment-ul dar ma intreb, cine observa cat de diferit este.

Anonim spunea...

Atunci nu mai fugi... da-te cu capul de asfalt, in loc sa te asezi cu fundul pe el. Cred ca asta-i ideea, si asta se vrea de la noi. Fericiti cei ce au plans...