17.10.2008

De ce nu iubim Bucureştiul?

Ştiţi de ce nu e Bucureştiul o capitală "europeană"? Ia gândiţi-vă ce au alţii şi noi n-avem. Nu...Red District nu e răspunsul corect! Nu...nici marijuana legalizată! Tare vă mai umblă mintea aiurea! Vederi domle, vederi!



Oricine a fost în oraşele mari ale Europei, sigur îşi aminteşte cum se ducea direct la un butic turistic, cumpăra o hartă şi se pierdea printre multitudinea de cartoane frumos colorate. Ziceţi-mi unde pot lua un suvenir, ceva care să-mi amintească de minunatul Bucureşti? Pentru mine detaliile contează extrem de mult, iar ăsta e unul din semnele care ne trădează subdezvoltarea. Vederile ca simbol al civilizaţiei. (moama ce pompos a sunat asta). Nu mai zic că nu există un birou cu informaţii pentru turişti. Nici nu am pretenţia la aşa ceva. Dar vederile, chestiile alea ieftine la 1 euro bucata, sunt o pretenţie chiar atât de mare?


E doar un amănunt mic, extreeeem de mic, dar care face o diferenţă uriaşă când ajungi într-un tărâm necunoscut de tine. Şi uite aşa se duce dracului impresia bună lăsată de locurile care chiar merită capturate într-un chenar alb.

2 comentarii:

alexandrutunaru spunea...

pai or fi existand ma da sunt pentru straini... si noi, cum suntem bucuresteni, nu avem acces la ele ;)

Tina spunea...

io-te mai la el...e bucurestean...auzi tu! da! clar! e conspiratie sa nu vedem vederile! Bilderberg e in spatele acestei operatiuni, iti zic io!